Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Χρήστος Λιμπανοβνός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Χρήστος Λιμπανοβνός είναι γυμναστής.

Γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1984 στην Κατερίνη. Ξεκίνησε τη γυμναστική από τον Αρχέλαο Κατερίνης, από την ηλικία των 6 ετών. Στα 12 του επιλέχθηκε στο κλιμάκιο της εθνικής και χρόνια μετά πήγε στον ΑΓΕΜ Σπάρτακος, στη Θεσσαλονίκη. Από το 2003 ανήκει στον ΑΓΟ Πάτρας. Αναδείχθηκε σε σημαντική μορφή της εθνικής ομάδας, στα κλιμάκια της οποίας βρίσκεται από το 1997 και σε επίπεδο ανδρών από το 2001.

Μεταξύ άλλων έχει αναδειχθεί πανελληνιονίκης στους κρίκους (2005) και στο έδαφος (2004), αλλά το κύριο προτέρημά του είναι η συνολική του ικανότητα στα έξι όργανα του σύνθετου ατομικού. [1]. Τον Οκτώβριο του 2006 έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε σε τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο σύνθετο.

Με τη 19η θέση στο σύνθετο ατομικό, στις 19 Οκτωβρίου 2006, με 88,000 βαθμούς, ολοκλήρωσε ο Χρήστος Λιμπανοβνός την παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, το οποίο διεξάγεται στο Ορχους (Δανία). Ηταν η πρώτη φορά που ένας αθλητής μας συμμετείχε στους 24 καλύτερους αθλητές του κόσμου, στο σύνθετο. Ο 22χρονος γυμναστής είχε πτώση στο δίζυγο, γεγονός που τον εμπόδισε να πλασαριστεί σε μια καλύτερη θέση. Βαθμολογήθηκε με 14,850 στο έδαφος, 14,475 στον ίππο, 15,025 στους κρίκους, 15,625 στο άλμα, 14,000 στο δίζυγο και 14,025 στο μονόζυγο.