Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Χάρι Πότερ (χαρακτήρας)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χαρακτήρας της σειράς Χάρι Πότερ
Χάρι Τζέιμς Πότερ

Αγγλ. Όνομα Harry James Potter
Γέννηση 31 Ιουλίου 1980
Φύλο Άντρας
Χρώμα μαλλιών Μαύρα
Χρώμα ματιών Πράσινα
Κατοικία Χόγκουαρτς, Πριβέτ 4 (μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες)
Σχολείο Χόγκουαρτς
Κοιτώνας Γκρίφιντορ
Καταγωγή Ημίαιμος
Ραβδί φτερό φοίνικα (Φοκς), ξύλο ελάτου, 28 εκατοστά
Προστάτης Αρσενικό ελάφι
Συμμαχία Τάγμα του Φοίνικα (ανεπίσημα), Χόγκουαρτς, Στρατός του Ντάμπλντορ
Ηθοποιός Daniel Radcliffe
Πρώτη εμφάνιση Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος

Ο Χάρι Τζέιμς Πότερ (Harry James Potter) είναι ο χαρακτήρας του τίτλου και ο κύριος πρωταγωνιστής της σειράς της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ Χάρι Πότερ. Τα βιβλία αφηγούνται εφτά χρόνια από τη ζωή του μοναχικού ορφανού, Χάρι Πότερ, ο οποίος, στα ενδέκατα γενέθλια του, μαθαίνει πως είναι μάγος -όπως, άλλωστε και οι γονείς του. Μυείται στον μυστικό κόσμο των μάγων για να φοιτήσει στην σχολή Χόγκουαρτς για μαγείες και ξόρκια. Υπό την φύλαξη του ευγενικού διευθυντή Άλμπους Ντάμπλντορ, ο Χάρι ανακαλύπτει πως είναι ήδη διάσημος στον κόσμο των μάγων και ότι η μοίρα του είναι αλληνένδετη με αυτή του Λόρδου Βόλντεμορτ, του σατανικού μάγου που σκότωσε τους γονείς του και αυτός που υποτείθεται πως πέθανε όταν προσπάθησε αποτυχημένα να σκοτώσει τον Χάρι όταν ήταν μωρό. Σύμφωνα με την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, εκείνη εμπνεύστηκε τον Χάρι Πότερ, καθώς περίμενε για ένα καθυστερημένο τρένο, το 1990. Σκέφτηκε να τον κάνει ορφανό, λόγω του θανάτου της μητέρας της.

Πίνακας περιεχομένων

Δημιουργία

Σύμφωνα με την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η ιδέα και για τη σειρά Χάρι Πότερ, αλλά και για τον ομώνυμο χαρακτήρα της ήρθε, ενώ περίμενε για ένα καθυστερημένο τρένο από το Μάτζεστερ στο Λονδίνο, το 1990. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δήλωσε ότι αυτές τις ώρες, η ιδέα της για "αυτό το κοκαλιάρικο, μαυρομάλλικο αγόρι, που δεν γνώριζε πως ήταν μάγος άρχισε να γίνεται όλο και πιο σαφής και συγκροτημένη". Ενώ οι ιδέες της έρχονταν η μία μετά την άλλη, η Ρόουλινγκ αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να κάνει τον Χάρι ένα ορφανό παιδί, που φοιτούσε σε ένα οικοτροφίο, που ονομαζόταν Χόγκουαρτς. Η συγγραφέας εξήγησε σε μία συνέντευξη στον The Guaridian το 1998: "Ο Χάρι ΕΠΡΕΠΕ να είναι ορφανός -να γιατί είναι τόσο τολμηρός, διότι δεν έχει ο φόβο να απογοητεύσει τους γονείς του... Το Χόγκουαρτς ΕΠΡΕΠΕ να είναι οικοτροφείο -τα μισά από τα σημαντικά πράγματα συμβαίνουν την νύχτα! Επιπλέον, είναι το θέμα της ασφάλειας. Από προσωπική μου εμπειρία, η πεποίθηση μου είναι πως τα παιδιά, πάνω απ' όλα, αποζητούν ασφάλεια και η ασφάλεια είναι κάτι που το Χόγκουαρτς προσφέρει στον Χάρι."

Ο τραγικός θάνατος της μητέρας της, στις 30 Δεκεμβρίου του 1990, ενέπνευσε την Ρόουλινγκ να κάνει τον Χάρι Πότερ ένα ορφανό αγόρι που θρηνεί για τους νεκρούς γονείς του και κατά το γράψιμο του βιβλίου, η οδύνη του Χάρι γίνεται όλο και "πιο αληθινή" γιατί ήταν συνδεδεμένη με τη δική της. Σε μία συνέντευξη στον The Guaridian το 2000, δήλωσε επίσης πως ο χαρακτήρας Γοουόρτ στο μυθιστόρημα του Τ. Χ. Γουάιτ [Το σπαθί στην πέτρα ειναί ο "πνευματικός πρόγονος του Χάρι". Σε αυτό το βιβλίο, ένα αγόρι που ονομάζεται Γουάρτ συναντά τον μυστηριώδη μάγο Μέρλιν, που μετατρέπει το λυπημένο παιδί σε έναν ρωμαλαίο, υσχηρό πολεμιστή που αργότερα γίνεται ο Βασιλιάς Αρθούρος. Τέλος, η συγγραφέας είπε πως ο Χάρι είναι γεννημένος στις 31 Ιουλίου, την ίδια μέρα που έχει και αυτή γενέθλια. Παρ' όλα αυτά, δήλωσε η Ρόουλινγκ, ο Χάρι δεν είναι βασισμένος σε αληθινό πρόσωπο "απλώς εμπνεύστηκε από ένα κομμάτι του εαυτού μου".

Στα βιβλία

Πρώτο βιβλίο

Στο Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, ο Χάρι Πότερ κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως ο κύριος πρωταγωνιστής. Όταν ο Χάρι είχε μόλις ξεπεράσει τον ένα χρόνο ζωής, οι γονείς του δολοφονήθηκαν από τον πανίσχυρο σκοτεινό μάγο Λόρδο Βόλντεμορτ, μα για κάποιο λόγο ο Χάρι επέζησε από την φονική κατάρα του Βόλντεμορτ, η οποία εξοστρακίστηκε και διαχώρησε την ψυχή του Βόλντεμορτ από το σώμα του. Ως αποτέλεσμα, ο Χάρι έχει ένα σημάδι σε σχήμα αστραπής στο μέτωπο του. Η Ρόουλινγκ δηλώνει: "Η βασική ιδέα είναι ότι ο Χάρι δεν γνωρίζει πως είναι μάγος. Κι έτσι ανέτρεξα στο παρελθόν για να βρω πως γίνεται να μην ήξερε... Όταν ήταν ενός χρονού, ο πιο σατανικός μάγος για χιλίαδες χρόνια επιχείρησε να τον σκοτώσει. Σκότωσε τους γονείς του και μετά προσπάθησε να σκοτώσει και τον ίδιο... Έτσι έμεινε με το σημάδι σε σχήμα κεραυνού στο μέτωπο του, ενώ η κατάρα που έριξε εξοστρακίστηκε και χτύπησε τον σκοτεινό μάγο, που από τότε κρύβεται".

Ως αποτέλεσμα, ο Χάρι έμεινε ορφανός, που ζούσε άσχημα με τους μόνους εναπομείναντες συγγενείς του, τους σκληρούς Ντάρσλι. Στα ενδέκατα γενέθλια του, ο Χάρι ανακαλύπτει πως είναι μάγος, όταν ο Ρούμπεους Χάγκριντ του λέει πως επρόκειτο να φοιτήσει στο σχολείο Χόγκουαρτς για μαγείες και ξόρκια. Εκεί μαθαίνει για τους γονείς του και για τη σύνδεση του με τον Σκοτεινό Άρχοντα, πηγαίνει στον κοιτώνα του Γκρίφιντορ, γίνεται φίλος με τους συμμαθητές του Ρον Ουέσλι και Ερμιόνη Γκρέιντζερ και ανατρέπει το σχέδιο του Βόλντεμροτ να κλέψει την Φιλοσοφική Λίθο. Επίσης, γίνεται εχθρός με τους χαρακτήρες Ντράκο Μαλφόι, ένα συμμαθητή του από μία εύπορη οικογένεια μάγων και με τον ψυχρό, ειρωνικό δάσκαλο των φίλτρων Σέβερους Σνέιπ, τον μέντορα του Ντράκο Μαλφόι και τον επικεφαλή του κοιτώνα του Σλίθεριν. Και οι δύο έχθρες συνεχίζουν να υπάρχουν στη διάρκεια της σειράς. Η Ρόουλινγκ είπε πως ο Ντράκο είναι βασισμένος σε διάφορους τυπικούς ψευτοπαλικαράδες των παιδικών της χρώνων και ο Σνέιπ σε έναν σαδιστή καθηγητή της, που αμφισβητούσε τις ικανότητες της.

Βιβλία δύο ως τέσσερα

Στο δεύτερο βιβλίο, Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά, η Ρόουλινγκ τοποθετεί τον Χάρι εναντίον του Άντον Μόρβολ Χερτ, την "ανάμνηση" του Λόρδου Βόλντεμορτ, που βρίσκεται κρυμμένη σε ένα μυστικό ημερολόγιο, το οποίο ανήκει στην νεότερη αδελφή του Ρον Τζίνι Ουέσλι. Όταν οι Γεννημένοι από Μαγκλ μαθητές, ξαφνικά άρχίζουν να μαρμαρώνονται, πολοί υποψιάζονται πως ο Χάρι μπορεί να κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις κι έτσι τον βάζουν σε καραντίνα οι περισσότεροι φίλοι του. Στην κλιμάκωση της δράσης του βιβλίου, η Τζίνι Ουέσλι εξαφανίζεται. Προκειμένου να την σώσει, ο Χάρι πολεμά με τον Χερτ και το τέρας που εκείνος έλεγχει, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο στην Κάμαρα με τα Μυστικά. Στο τρίτο βιβλίο, Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, δίνει τη συγκατάβαση της για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Ο Χάρι μαθαίνει πως οι γονείς του προδόθηκαν στον Βόλντεμορτ από τον φίλο τους Πίτερ Πέτιγκριου, ο οποίος έκανε να φανεί πως ο νονός του Χάρι, Σείριος Μπλακ, είχε διαπράξει τα εγκλήματα κι έτσι ο τελευταίος οδηγήθηκε στην φυλακή Αζκαμπάν. Όταν ο Μπλακ δραπετεύει γυρεύοντας την εκδίκηση, ο Χάρι και η Ερμιόνη χρησιμοποιούν μία χρονομηχανή για να σώσουν αυτόν κι έναν ιπόγρυππα, που ονομάζεται Ωραιόραμφος. Ο Πέτιγκριου -μαζί με την αλήθεια- δραπετεύει κι αυτός και ο αθώος Μπλακ παραμένει ένας κυνηγημένος φυγάς.

Στα προηγούμενα βιβλία, ο Χάρι παρουσιάζεται σαν παιδί, μα η Ρόουλινγκ δηλώνει πως στο τέταρτο μυθιστόρημα Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς, "οι ορίζοντες του Χάρι -και μεταφορικά και κυριολεκτικά- πλαταίνουν καθώς μεγαλώνει". Η αυξανόμενη οριμότητα του Χάρι γίνεται φανερή όταν δείχνει ενδιαφέρον για την Τσο Τσάνγκ, μία όμορφη μαθήτρια του Ράβενκλοου. Η ένταση αρχίζει, ωστόσο, από τη στιγμή που ο Χάρι διαλέγεται μυστηριωδώς από το Κύπελλο της Φωτιάς για να διαγωνιστεί στο επικίνδυνο Τρίαθλο Μαγείας, παρ' όλο που ένας άλλος πρωταθλητής του Χόγκουαρτς, ο Σέντρικ Ντίγκορι, έχει ήδη επιλεχθεί. Στην πραγματικότητα, βέβαια, επρόκειτο για μια καλοσχεδιασμένη πλεκτάνη του Λόρδου Βόλντεμορτ, που έχει σκοπό να οδηγήσει τον Χάρι σε μια θανάσιμη παγίδα. Κατά τη διάρκεια της τρίτης πρόκλησης του Τριάθλου, ο Χάρι και ο Σέντρικ μεταφέρονται σε ένα νεκροταφείο. Ο Σέντρικ δολοφονείται και ο Λόρδος Βόλντεμορτ, με τη βοήθεια του Πίτερ Πέτιγκριου χρησιμοποιεί το αίμα του Χάρι σε μία σατανική μαγική τελετή, με σκοπό να αποκτήσει σώμα. Όταν ο Χάρι μονομαχεί με τον Βόλντεμορτ, τα ξόρκια των ραβδιών τους ενόνωνται, εξωθώντας τους αντιλάλους των πνευμάτων των θυμάτων του Βολντεμορτ, συμπεριλαμβανομένων και του Σέντρικ, της Λίλι Πότερ και του Τζέιμς Πότερ, να ξεχθούν απ' το ραβδί του. Αυτά τα πνεύματα προστατεύουν προσωρινά τον Χάρι, που τελικά γυρίζει στο Χόγκουαρτς με τη σορό του Σέντρικ. Για την Ρόουλινγκ αυτή η σκηνή είναι σημαντική, επειδή δείχνει το θάρρος του Χάρι, ο οποίος μεταφέροντας το πτώμα του Σέντρικ πίσω, αποδεικνύει την ευσπλαχνία του. Η Ρόουλινγκ λέει: "Θέλει να λυτρώσει τους γονείς του Σέντρικ από περεταίρω πόνο". Πρόσθεσε πως η αποτροπή του γεγονότος, το σώμα του Σέντρικ Ντίγκορι να πέσει στα χέρια του Βόλντεμορτ, βασίζεται σε μία κλασσική σκηνή στην Ιλίαδα, όπου ο Αχιλλέας ανακτά το πτώμα του καλύτερού του φίλου, Πάτροκλου από τον Έκτορα. Η συγγραφέας είπε: "Αυτή η σκηνή με συγκίνησε πάρα πάρα ΠΑΡΑ πολύ όταν τη διάβασα στην ηλικία των 19. Η ιδέα της βεβήλωσης ενός πτώματος, μία πανάρχαια ιδέα... Αυτό σκεφτόμουν όταν ο Χάρι έσωσε το κορμί του Σέντρικ". Είπε επίσης ότι έκλαψε όταν οι νεκροί γονείς του Χάρι αποβλήθηκαν από το ραβδί του Βόλντεμορτ κι αυτή ήταν η πρώτη φορά που έκλαψε ενώ έγραφε την ιστορία της.

Πέμπτο και έκτο βιβλίο

Στο πέμπτο βιβλίο, Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα, το Υπουργείο Μαγείας οργανώνει μία καμπάνια εναντίον του Χάρι και του Ντάμπλντορ, καταπνίγοντας τους ισχυρισμούς του πως ο Λόρδος Βόλντεμορτ έχει επιστρέψει. Ένας νέος χαρακτήρας εμφανίζεται όταν το υπουργείο διορίζει την Ντολόρες Άμπριτζ σαν την καινούρια καθηγήτρια της Άμυνας εναντίον των Σκοτεινών Τεχνών (και σαν κατάσκοπο του υπουργείου). Επειδή το παρανοϊκό υπουργείο υποψιάζεται πως ο Ντάμπλντορ οργανώνει έναν μυστικό στρατό για να τους ανατρέψει, η Αμπρίτζ αρνείται να διδάξει στους μαθητές αληθινή αμυντική μαγεία. Κερδίζει σταδιακά δύναμη, ωσπού τελικά έχει το σχολείο ύπο τον έλεγχο της. Σαν αποτέλεσμα, η αυξανόμενη οργισμένη και θυμωμένη συμπεριφορά του Χάρι, σχεδόν τον αποκόπτει από τον Ρον και την Ερμιόνη. Η Ρόουλινγκ λέει πως υποβάλει τον Χάρι σε μεγάλο συναισθηματικό στρες για να δείξει την συναισθημάτικη του ευπάθεια και την ανθρωπιά του -ένα τρωτό του σημείο για τον αντίπαλο του Βόλντεμορτ. "Ο Χάρι είναι ένας πολύ ανθρώπινος ήρωας και αυτό, προφανώς, τον βάζει και σε αντιπαράθεση με τον Βόλντεμορτ, ο οποίος έχει απανθρωπίσει βαριά τον εαυτό του. Και γι' αυτό ο Χάρι έπρεπε να φτάσει σε ένα σημέιο που σχεδόν θα κατάρρεε και θα έλεγε πως δεν ήθελε να παίξει, δεν θέλει να είναι ο ήρωας πια -είχε χάσει τόσα πολλά. Και δεν ήθελε να χάσει κι άλλα. Κι έτσι με το Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα αποφάσισα πως σε αυτό το σημείο ο Χάρι θα είχε την κατάρρευση του". Υπό την πίεση της Ερμιόνης, ο Χάρι ιδρύει έναν παράνομο μαθητικό οργανισμό, τον Στρατό του Ντάμπλντορ με σκοπό να διδάξει τους μαθητές αληθινή άμυνα εναντίον των σκοτεινών τεχνών. ...

Φλερ Ντελακούρ

Χαρακτήρας της σειράς Χάρι Πότερ
Φλερ Ίσαμπελ Ουέσλι (Ντελακούρ)

Αγγλ. Όνομα Fleur Isabelle Weasley (née Delacour)
Γέννηση 1997
Φύλο Γυναίκα
Χρώμα μαλλιών Ξανθά
Χρώμα ματιών Γαλάζια
Κατοικία Γαλλία, Μπομπατόν (μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες)
Σχολείο Μπομπατόν
Κοιτώνας -
Καταγωγή Το 1/4 Βέλα, μισή ημίαιμη
Ιδιοκτήτης -
Δυνάμεις -
Ραβδί 23 εκατοστά,άκαμπτο, από ροδόξυλο και στον πυρήνα περιέχει μια τρίχα από μαλλιά Βέλας
Προστάτης -
Ζωομάγος -
Ηθοποιός Clémence Poésy
Πρώτη εμφάνιση Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς


Η Φλερ Μαντμουαζέλ Ουέσλι (Ντελακούρ) είναι μια μάγισσα η οποία φοιτεί στην Ακαδημία Μαγείας Μπομπατόν. Κατάγεται από την Γαλλία. Στη σχολική χρονιά το 1994-1995 έβαλε το όνομα της στο Κύπελλο της Φωτιάς με σκοπό να εκλεχτεί να εκπροσωπήσει το σχολείο της στο Τρίαθλο Μαγείας. Έτσι κι έγινε. Εκλέχτηκε ως η πρωταθλήτρια του Μπομπατόν. Ολοκλήρωσε τους τρεις άθλους με επιτυχία αλλά το Τρίαθλο έληξε με το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου του Σέντρικ Ντίγκορι. Το επόμενο καλοκαίρι, έπιασε μερικού-χρόνου δουλειά στη τράπεζα των μάγων Γκρίνγκοτς για να βελτιώσει τα αγγλικά της, και άρχισε να βγαίνει με τον Μπιλ Ουέσλι. Το ζευγάρι τελικά παντρεύτηκε. Το καλοκαίρι του 1996, η Φλερ, έμεινε στο Μπάροου για να γνωρίσει τα μέλη της οικογένειας των Ουέσλι, αλλά η αμβλία φύση της έστριψε την εικόνα που σχημάτισε η οικογένεια στον λάθος δρόμο. Τον Ιούνιο του 1997, ο Μπιλ τραυματίστηκε από τον λυκάνθρωπο Φένριρ Γκρέιμπακ. Πολύ νόμιζαν ότι η σχέση τους θα τέλειωνε εδώ αλλά η Φλερ απέδειξε ότι τον αγάπαγε αληθινά. Παντρεύτηκαν την 1η Αυγούστου, αν και ο γάμος αναστατώθηκε από την εμφάνιση των Θανατοφάγων.Ο Μπιλ και η Φλερ έχτισαν το δκό τους σπίτι στο Σελ Κότατζ. Αργότερα η Φλερ, πολέμησε εναντίον των Θανατοφάγων και του Βόλντεμορτ στην Μάχη του Χόγκουαρτς και επέζησε. Λίγα χρόνια αργότερα, έκανε παιδιά με τον Μπιλ: την Βικτόρια, τη Δομινίκη και το Λούις Ουέσλι.

Βιογραφία

Ακαδημεία Μαγείας Μπομπατόν και το Τρίαθλο Μαγείας

Η Φλερ περιμένει για την επιλογή των πρωταθλητών του Τριάθλου Μαγείας
Η Φλερ περιμένει για την επιλογή των πρωταθλητών του Τριάθλου Μαγείας

Η Φλερ μεγάλωσε στην Γαλλία, με τους γονείς της και την αδελφή της Γκαμπριέλ. Αργότερα άρχισε την φοίτηση της στο Ινστιτούτο Μαγείας Μπομπατόν το 1988. Το 1994, μαζί με την Διευθύντρια της Σχολής, Μαντάμ Όλιβ Μαξίμ, και μια ντουζίνα συμμαθητές της, ταξίδεψε στη Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια για να λάβει μέρος στο Τρίαθλο Μαγείας.

Η Φλερ έβαλε το όνομα της στο Κύπελλο της Φωτιάς, και στην γιορτή στην 31η Οκτωβρίου εκλέχτηκε η πρωταθλήτρια του Μπομπατόν. Πριν από τον πρώτο άθλο, πέρασε από την εξέταση ραβδιών του κυρίου Ολιβάντερ.

Ο Πρώτος Άθλος

Προειδοποημένη από την Μαντάμ Μαξίμ ότι ο πρτος άθλος είναι η αντιμετώπιση ενός δράκου, η Φλερ αναγκάσηκε να αντιμετωπίσει αυτό το γεγονός στις 24 Νοεμβρίου. Της έτυχε ο Ουαλικός Πράσινος δράκος στον δεύτερο γύρο. Μετά τον Σέντρικ Ντίγκορυ, η Φλερ κατάφερε να δελεάσει τον δράκο σε μια έκσταση ύπνου. Αν και ο δράκος ενώ ροχάλιζε, ξέρασε έναν πίδακα φωτιάς προς την Φλερ και έπιασε φωτιά ο μανδύας της. Ευτυχώς, η Φλερ την έσβησε βγάζοντας νερό απ' το ραβδί της. Τελικά κατάφερε να ανακτήσει το χρυσό αυγό.

Το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν και ο Δεύτερος Άθλος

Η Φλερ και ο Ρότζερ στο Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν
Η Φλερ και ο Ρότζερ στο Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν

Ενώ όλα τα αγόρια και κορίτσια προσπαθούσαν να βρουν συνοδούς για το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν, η Φλερ προσπαθούσε να ελκύσει τον Σέντρικ Ντίγκορι ως παρτενέρ αλλά είχε ήδη κανονίσει με την Τσο Τσανγκ. Ο Ρον Ουέσλι, επειδή ελκύθηκε από την αύρα της Βέλας που έκπεμπε η Φλερ, της ζήτησε να πάνε μαζί στο ρεβεγιόν. Ξαφνικά, μόλις κατάλαβε την ανοησία που μόλις έκανε, το έβαλε στα πόδια πριν εκείνη απαντήσει. Τελικά, η Φλερ διάλεξε τον αρχηγό της ομάδας Κουίντιτς του Ράβενκλοου, Ρότζερ Ντέιβις ως συνοδό, που φυλακίστηκε από την ελκυστική αύρα της Φλερ.

Η Φλερ χρησιμοποίησε το ξόρκι Περίκλησης της Κεφαλής σε Φυσαλίδα κατά τη διάρκεια του δεύτερου άθλου
Η Φλερ χρησιμοποίησε το ξόρκι Περίκλησης της Κεφαλής σε Φυσαλίδα κατά τη διάρκεια του δεύτερου άθλου

Στην 14η Φεβρουαρίου, η Φλερ πήρε μέρος στον δεύτερο άθλο. Αφού ανακάλυψε το στοιχείο που υπήρχε στο χρυσό αυγό, κατάλαβε ότι έπρεπε να μείνει στο νερό για μία ώρα. Διάλεξε το ξόρκι Περίκλησης της Κεφαλής σε Φυσαλίδα. Κατά τη διάρκεια του άθλου, η Φλερ δέχτηκε επίθεση από τα Γκριντιλοου και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Όταν ανέβηκε στην στεριά, ανακάλυψε ότι το αγαπημένο πρόσωπο που έπρεπε να σώσει και που βρισκόταν κάτω από το νερό ήταν η μικρή αδελφή της, Γκαμπριέλ. Έπειτα έγινε υπερβολικά νευρική για την ασφάλεια της, και ένοχη για την αποτυχία της στη διάσωσή της. Ενθουσιάστηκε όταν ο Χάρι, αποφασισμένος να σώσει όλους τους κρατούμενους, όχι μόνο τον δικό του, αλλά και την Γκαμπριέλ. Ευχαρίστησε τον Χάρι και τον Ρον με ένα φιλί, όταν έμαθε ότι κέρδισε είκοσι πέντε πόντους ενώ της άξιζε ένα μηδενικό. Τώρα η Φλερ ήταν τελευταία στην βαθμολογία.

Ο Τρίτος Άθλος

Η Φλερ κατά τη διάρκεια του Τρίτου Άθλου
Η Φλερ κατά τη διάρκεια του Τρίτου Άθλου

Το στάδιο Κουίντιτς στο Χόγκουαρτς μεταμορφώθηκε σε έναν γιγάντιο λαβύρινθο για να φιλοξενήσει τον τρίτο άθλο του Τριάθλου. Την μέρα του άθλου, η Φλερ δέχτηκε επισκέψεις από τους γονείς της, που δέχτηκαν πρόσκληση η οποία έλεγε ότι μπορούσαν να πάνε και να παρακολουθήσουν τον τρίτο άθλο. Επίσης, είδε για πρώτη φορά τον Μπιλ Ουέσλι, που ερωτεύτηκε αμέσως.

Επειδή ήταν τελευταία στην βαθμολογία, μπήκε στον λαβύρινθο μετά τον Χάρι, Σέντρικ και Κραμ. Εν τούτοις, σύμφωνα με τον Μπάρτι Κρουτς Τζούνιορ (Αλαστορ Μούντι μέσω πολυχυμικού φίλτρου), η Φλερ δεν έμεινε πολύ μέσα στον λαβύρινθο. Ο Κρουτς ήθελε ο Χάρι να κερδίσει το Τρίαθλο Μαγείας για να μεταφερθεί κατευθείαν στο Λόρδο Βόλντεμορτ. Για να τα καταφέρει, βρήκε την Φλερ στον λαβύρινθο μέσω του μαγικού ματιού του και την αποχαύνωσε.

Μετά το Τρίαθλο και τον θάνατο του Σέντρικ Ντίγκορι, η Φλερ παραβρέθηκε στην αποχεραιτηστήρια γιορτή στο Χόγκουαρτς. Έφυγε από το Χόγκουαρτς την επόμενη μέρα, λέγοντας αντίο στον Χάρι και πως ελπίζει να συναντηθούν ξανά αφού πρόκειται να ξαναγυρίσει στην Αγγλία για να βελτιώσει τα αγγλικά της.

Δουλεύοντας στην Γκρίνγκοτς

Ο Δεύτερος Πόλεμος

Εμφάνιση

Χαρακτήρας και Γνωρίσματα

Σχέσεις

Μπιλ Ουέσλι

Γκαμπριέλ Ντελακούρ

Χάρι Πότερ

Οι Άλλοι Ουέσλι

Πίσω από τα Σκηνικά

Εμφανίσεις

Πηγές

Η Φλερ Ντελακούρ στο Wikia:http://harrypotter.wikia.com/wiki/Fleur_Delacour

Γενεαλογικό δέντρο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οικογένεια Πεβερέλ
 
 
 
 
 
Σαλαζάρ Σλίθεριν
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αντίοχος Πέρεβελ
 
Κάδμος Πέρεβελ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ιγνάτιος Πέρεβελ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πολλές Γενεές
 
 
 
 
 
Πολλές Γενεές
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πολλές Γενεές
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μαρβόλο Γκάουντ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οικογένεια Μπλακ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μόρφιν Γκάουντ
 
Μερόπη Γκάουντ
 
Τομ Ριντλ (πατέρας)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τομ Μαρβόλο Ριντλ
 
Σέπτιμους Ουέσλι
 
Ελλαδώρα Μπλακ
 
Κύριος και Κυρία Ντάρσλι
 
 
 
 
 
Κύριος και Κυρία Έβανς
 
 
 
Κύριος και Κυρία Πότερ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Απολλίν Ντελακούρ
 
Κύριος Ντελακούρ
 
Μόλυ Προύετ
 
Άρθουρ Ουέσλι
 
Μαρζορί Ντάρσλι
 
Βέρνον Ντάρσλι
 
Πετούνια Έβανς
 
Λίλι Έβανς
 
Τζέιμς Πότερ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γκάμπριελ Ντελακούρ
 
 
Τσάρλι Ουέσλι
 
 
Φρεντ Ουέσλι
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ντάντλι Ντάρσλι
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Φλερ Ντελακούρ
 
Γουίλλιαμ Ουέσλι
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ερμιόνη Γκρέιντζερ
 
Ρόναλτ Ουέσλι
 
Τζινέβρα Ουέσλι
 
Χάρι Πότερ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Βικτουάρ Ουέσλι
 
Ντομινίκ Ουέσλι
 
Λούις Ουέσλι
 
 
 
 
 
 
 
Ρόουζ Ουέσλι
 
Χούγκο Ουέσλι
 
Τζέιμς Πότερ
 
Αλμπους Σέβερους Πότερ
 
Λίλυ Πότερ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Άντρεϊ Ουέσλι
 
Πέρσυ Ουέσλι
 
Τζορτζ Ουέσλι
 
Ατζέλικα Τζόνσον
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μόλυ Ουέσλι
 
Λούσι Ουέσλι
 
Φρεντ Ουέσλι
 
Ροξάν Ουέσλι


Η σειρά Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Η Φιλοσοφική Λίθος Βιβλίο Ταινία Παιχνίδι
Η Κάμαρα με τα Μυστικά Βιβλίο Ταινία Παιχνίδι
Ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν Βιβλίο Ταινία Παιχνίδι
Το Κύπελλο της Φωτιάς Βιβλίο Ταινία Παιχνίδι
Το Τάγμα του Φοίνικα Βιβλίο Ταινία Παιχνίδι
Ο Ημίαιμος Πρίγκιψ Βιβλίο (Ταινία)  
Οι Κλήροι του Θανάτου Βιβλίο (Ταινία)  

Τοποθεσίες
Χόγκουαρτς - Χόγκσμιντ - Διαγώνιος Αλέα - Κοιτώνες του Χόγκουαρτς

Πλοκή
Χαρακτήρες της σειράς Χάρι Πότερ