Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Σικάγο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αν δεν αναζητάτε την πόλη, μπορείτε να συμβουλευτείτε τη σελίδα αποσαφήνισης για το όνομα Σικάγο.


Συντεταγμένες: 41°54′N 87°39′W / 41.9, -87.65

Ουρανοξύστες στο Σικάγο
Ουρανοξύστες στο Σικάγο

Το Σικάγο (αγγλ. Chicago) είναι η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία του Ιλλινόις και η 3η μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες με 2,8 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι επίσης γνωστή με τα προσωνύμια Second City (Συμπρωτεύουσα) και Windy City (Η πόλη των Ανέμων) καθώς και πολλά ακόμη που αντικατοπτρίζουν το χαρακτήρα της πόλης.

Πίνακας περιεχομένων

Θέση

Το Σικάγο βρίσκεται στην νοτιοδυτική ακτή της λίμνης Μίτσιγκαν. Μαζί με τα προάστια και τις 9 γειτονικές επαρχίες από Ιλλινόις, Ουισκόνσιν και Ιντιάνα συγκεντρώνουν σε μια περιοχή με το όνομα "Chicagoland" ένα πληθυσμό 9,3 εκατομμυρίων ατόμων. Ίδρυθηκε το 1833 σαν μια μικρή συνοριακή πόλη στα βορειοδυτικά της χώρας και άρχισε να μεγαλώνει σε μια από τις σημαντικότερες πόλεις του κόσμου. Σήμερα το Σικάγο είναι μια από τις 10 σημαντικότερες (σε επιροή) πόλεις του κόσμου [1]. Είναι η οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα των μεσοδυτικών περιοχών της Αμερικής. Η πόλη αποτελεί ένα μείζον επικοινωνιακό, επιχειριματικό και αρχιτεκτονικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πιό αναγνωρίσιμα σύμβολα της πόλης είναι οι ουρανοξύστες, η τοπική κουζίνα, η πολιτική παράδοση και οι αθλητικές της ομάδες.

Πληθυσμός

Η πληθυσμιακή σύνθεση της πόλης είναι πολυεθνική. Τα 2/5 περίπου είναι Αφρο-Αμερικανοί, το 1/3 Λευκοί, 1/4 Ισπανόφωνοι και 1/20 Ασιάτες. Υπάρχουν ακόμα πολλές άλλες εθνότητες σε μικρότερους αριθμούς. Από την δεκαετία του 1920 το Πανεπιστήμιο του Σικαγο χώρισε την πόλη σε 75 κοινότητες (γειτονιές με κατοίκους όμοιας συνήθως φυλετικής προελεύσεως) για λόγους αστικού σχεδιασμού, χωρισμός που υφίσταται και σήμερα με την προσθήκη 2 ακόμα κοινότητων στη διάρκεια των χρόνων που μεσολάβησαν.

Η σφραγιδα της πόλης
Η σφραγιδα της πόλης

Στοιχεία

Χώρα : Η.Π.Α
Πολιτεία : Ιλλινόις
Κάτοικοι : 2.842.518 (2005)
Έκταση : 606.2 χλμ²
Υψόμετρο : 179 μ.
Ζώνη Ώρας : GMT-6

Εξωτερικοί σύνδεσμοι