Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Εικόνα:CyBClogo.jpg
Είδος Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
Ίδρυση 1953 (Ραδιοφωνία) 1957 (Τηλεόραση)
Έδρα Λεωφόρος ΡΙΚ, Λευκωσία (Κύπρος)
Πρόσωπα Μάκης Κεραυνός (Πρόεδρος ΔΣ) Γιάννης Καρεκλάς, (Διευθυντής Ειδήσεων και Επικαίρων )
Υπάλληλοι
Ιστότοπος cybc.com.cy
Μέρος του κτηρίου του ΡΙΚ, στην λεωφόρο ΡΙΚ.
Μέρος του κτηρίου του ΡΙΚ, στην λεωφόρο ΡΙΚ.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ, CyBC) είναι ο δημόσιος φορέας Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου της Κύπρου. Λειτουργεί ως ημικρατικός οργανισμός. Οι κύριες ευθύνες του είναι η μετάδοση τριών τηλεοπτικών και τεσσάρων ραδιοφωνικών σταθμών.

Το ΡΙΚ στεγάζεται στην Λεωφόρο ΡΙΚ, στην Λευκωσία.

Πίνακας περιεχομένων

Τηλεόραση

Το ΡΙΚ εκπέμπει 3 τηλεοπτικά κανάλια. Δύο επίγεια αναλογικά και ένα δορυφορικό.

ΡΙΚ ΕΝΑ Είναι το πρώτο κανάλι του ΡΙΚ. Εστιάζει κυρίως στην ενημέρωση. Μεταδίδει καθημερινά δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές και εκπομπές λόγου. Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται επίσης σήριαλς και ψυχαγωγικές εκπομπές.

ΡΙΚ ΔΥΟ Το δεύτερο κανάλι του ΡΙΚ ιδρύθηκε λίγο αργότερα από την λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού σταθμού στην νήσο. Μεταδίδει κυρίως αθλητικά γεγονότα, ξένες σειρές και εκπομπές και τοπικές παραγωγές στην αγγλική και τουρκική γλώσσα.

ΡΙΚ SAT Γνωστό παλιότερα ως Cyprus SAT. Είναι το δορυφορικό πρόγραμμα του ΡΙΚ. Αναμεταδίδει επιλεγμένα προγράμματα από τα άλλα δύο τηλεοπτικά κανάλια του ΡΙΚ αλλά και ειδικές παραγωγές μόνο για τους απόδημους. Μεταδίδεται από τους δορυφόρους Hellas Sat και Hotbird. Πληροφορίες σχετικά με την λήψη του σήματος θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Ραδιόφωνο

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου εκπέμπει τέσσερα ραδιοφωνικά προγράμματα

Α' Πρόγραμμα Είναι το παλαιότερο ραδιόφωνο της Κύπρου. Κύριος σκοπός του είναι η ενημέρωση του ακροατή, έγκαιρα έγκυρα και αντικειμενικά.

Β' Πρόγραμμα Το Β' Πρόγραμμα του ΡΙΚ στοχεύει στην ενημέρωση και ψυχαγωγία των ξένων κατοίκων και τουριστών στη Κύπρο. Μεταδίδει πρόγραμμα κυρίως στα Τουρκικά, Αγγλικά, Αρμενικά αλλά και στα Γαλλικά, Γερμανικά και Αραβικά.

Γ' Πρόγραμμα Είναι ο πρώτος σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικός σταθμός στην Κύπρο. Το πρόγραμμα του είναι κυρίως ψυχαγωγικό. Μια από τις δημοφιλέστερες του εκπομπές είναι το "Του Τρίτου τα Μπερδέματα" με την Αλεξία και τον Ντένις. ..

Δ' Πρόγραμμα Το νεότερο μέλος της οικογένειας του ΡΙΚ, εκπέμεπει μόλις από τον Απρίλιο του 2006. Μεταδίδει μόνο μουσική.


Άλλες Υπηρεσίες του ΡΙΚ

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα έχει πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. Έχει ιδρύσει την Ορχήστρα του ΡΙΚ, το θεατράκι του ΡΙΚ, ενώ είναι χορηγός επικοινωνίας σε όλες σχεδόν τις συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στην Κύπρο.

Το ΡΙΚ πραγματοποιεί κάθε χρόνο τον Ραδιομαραθώνιο με σκοπό την συλλογή χρημάτων για προσφορά βοήθειας στα παιδιά με ειδικές ικανότητες στην Κύπρο.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι: