Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Μπριτζ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Μπριτζ είναι ένα ομαδικό πνευματικό παιχνίδι που παίζεται με τράπουλα. Η βασική του διαφορά από άλλα παιχνίδια με τράπουλα είναι ότι, σε αυτό, ο παράγoντας της τύχης είναι αμελητέος, και σίγουρα όχι μεγαλύτερος από άλλα δημοφιλή σπορ όπως π.χ. είναι το ποδόσφαιρο και το τέννις.

Το αγωνιστικό Μπριτζ είναι άθλημα. Υπάρχουν αθλητές του μπριτζ, Αθλητικά Σωματεία του μπριτζ, Ομοσπονδία του μπριτζ, κ.λπ. Διεξάγονται αγωνιστικές ημερίδες αλλά και Πανελλήνια πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Παγκόσμια πρωταθλήματα, και, μία φορά κάθε 4 χρόνια η Ολυμπιάδα του Μπριτζ.

Το μπριτζ είναι το μαζικότερο παιχνίδι στον κόσμο, και αυτό είναι γραμμένο στο βιβλίο του Γκίνες, δεδομένου ότι διεξάγονται αγώνες που ξεπερνούν σε συμμετοχή τους 100.000 παίκτες. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν εγγεγραμμένοι σε Σωματεία πάνω από 1 εκατομμύριο παίκτες σε 110 περίπου χώρες. Στην Ελλάδα υπάρχουν 3.000 εγγεγραμμένοι αθλητές με αγωνιστικό δελτίο και διοργανώνονται ετησίως πάνω από 3.000 αγωνιστικές ημερίδες.

Εξωτερικές συνδέσεις