Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Μπιλ Κλίντον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Μπιλ Κλίντον
Ο Μπιλ Κλίντον

Ο Μπιλ Κλίντον (αγγλ. Bill Clinton) ήταν ο 42ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, από τον Ιανουάριο του 1993 έως τον Ιανουάριο του 2001. Προηγουμένως είχε διατελέσει Κυβερνήτης της Πολιτείας του Αρκάνσας για 12 συνολικά έτη (1978-1980, 1982-1992), εγκαταλείποντας τη θητεία του για να αναλάβει την Προεδρεία, ως ο πρώτος Δημοκρατικός Πρόεδρος μετά τον Τζίμμυ Κάρτερ. Είναι παντρεμένος με τη γερουσιαστή της Νέας Υόρκης και υποψήφια πρόεδρο Χίλαρι Κλίντον και έχει μια κόρη, την Τσέλσι.

Τα πρώτα χρόνια

Ο Μπιλ Κλίντον γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1946 στην κωμόπολη Hope της Πολιτείας του Αρκάνσας. Ο βιολογικός του πατέρας πέθανε πριν τη γέννησή του, όποτε και ο μέλλων πρόεδρος μεγάλωσε με τη μητέρα του και τους συζύγους της.

Σπουδές

Πήρε το πρώτο πτυχίο του στο πανεπιστήμιο Georgetown της Ουάσιγκτον, συνέχισε της σπουδές του με υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και κατόπιν στη νομική σχολή του πανεπιστημίου Γέιλ. Τέλος, πριν την εκκίνηση της πολιτικής του καριέρας δίδαξε για μικρό χρονικό διάστημα στο πανεπιστήμιο του Αρκάνσας.