Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Μπελατρίξ Λεστρέιντζ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Μπέλατριξ Λεστρέιντζ είναι φανταστικός χαρακτήρας της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Η Μπέλατριξ Λεστρέιντζ (Μπλακ) γνωσή ως Μπέλλα, ήταν πολύ πιστή στο Λόρδο Βόλντεμορτ. Είχε καταταχθεί στους Θανατοφάγους και ήταν μια από τις ελάχιστες γυναίκες στην οργάνωση. Είναι παντρεμένη με το Ροδόλφο Λέστρειντζ, ο οποίος είναι και κείνος θανατοφάγος. Η Μπέλατριξ είχε συγκένεια και με άλλους Θανατφάγους, όπως ο κουνιάδος της Λούσιος Μαλφόι και τον ανιψιό της Ντράκο Μαλφόι. Επίσης είχε συγκένεια και με μέλη του Τάγμα του Φοίνικα, τους οποίους είχε σκοτώσει, όπως ο ξάδελφος της Σείριος Μπλακ και η ανιψιά της Νυμφαδώρα Τονκς. Η ζωή της Μπέλατριξ ήταν μοχθηρή και βίαια, αλλά τέλειωσε όταν την σκότωσε η Μόλυ Ουέσλι.


Βιογραφία

Παιδική Ηλικία:

Η Μπέλατριξ γεννήθηκε το 1951 από το Cygnus και Druella Μπλακ. Ήταν η μεγαλύτερη αδελφή της Ανδρομέδας και της Νάρκισσας. Όταν μπήκε στη Σχολή Χόγκουρτς για Μαγείες και Ξόρκια τοποθετήθηκε στον κοιτώνα του Σλίθεριν. Τελικά παντρεύτηκε τον Ροδόλφο Λεστρέιντζ (καθαρόαιμος, όπως το περίμενε). Όταν ο Λόρδος Βόλντεμορτ άρχισε να ανακτά δύναμη, εκείνη και ο άντρας της, μπήκαν στην οργάνωση των Θανατοφάγων. Αργότερα αποδείχθηκε από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ότι η Μπέλατριξ ήταν πολύ ερωτευμένη με το Βόλντεμορτ.


Ο Χρόνος στο Αζκαμπάν

Η Μπέλατριξ και ο Ροδολφος πολέμησαν στον Πρώτο Πόλεμο στο πλευρό του Βόλντεμορτ. Αργότερα όταν νικήθηκε ο Σκοτεινός Λόρδος. Η Μπέλατριξ και μια ομάδα Θανατοφάγων συνέλαβαν την Άλις και τον Φρανκ Λονγκμποτόμ. Η Μπέλατριξ χρησιμοποίησε τη Βασανιστηκή Κατάρα για να τους βασανίσει. Εκείνη και οι συνεργάτες της μπήκαν στο Αζκαμπάν γιατί χρησιμοποιήσαν την Βασανιστική Κατάρα.


Δεύτερος Πόλεμος

Όταν ο Βόλντεμορτ γύρισε το 1995, στρατολόγησε τους Λεστρέιντζ, οι οποίοι ήταν οι πιο πιστοί οπαδοί, του εσωτερικού του κύκλου. Το Γενάρη του 1996 η Μπέλατριξ ήταν μία από τους πολλούς Θανατοφάγους που απέδρασαν. Η Μπέλατριξ ήταν μεταξύ των Θανατοφάγων στο Τμήμα Μυστηρίων και προσπάθησαν να κλέψουν την προφητεία. Κατά την διάρκεια της τελευταίας μάχης, πάλεψε και νίκησε την Νυμφαδώρα Τονκς. Επίσης ήταν αυτή που έστειλε το Σείριο στο Θάνατο. Τελικά έφυγε από την μάχη, σαρκάζωντας και γελώντας το Χάρι, ο οποίος την καταδίωξε. Ο Χάρι ήταν εξοργισμένος στο σημείο να φτάσει να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την Βασανιστική Κατάρα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να την σκουντήση κάτω και εκείβη του είπε: "Πρέπει να το εννοείς, Πότερ". Τότε εμφανίστηκε ο Βόλντεμορτ και αμέσως μετά ο Ντάμπλντορ και έγινε μεγάλη μάχη. Τον Ιούλη του 1996, η Μπέλατριξ συνοδευόμενη από την αδελφή της Νάρκισσα πήγαν στο σπίτι του Σέβερους Σνέιπ. Τότε τον ανάκρινε και στη φωνή της φαινόταν κάποια δυσπιστία. Ωστόσο βρισκόταν εκεί γιατί η Νάρκισσα ήθελε να πάει να ικετεύσει τον Σνέιπ να προσέχει τον γιο της Ντράκο.


Φυσική Περιγραφή

Η Μπέλατριξ Λεστρέιντζ, περιγράφεται ψηλή, όμορφη, με μαύρο, λαμπέρο μαλλί. Έχει λεπτά χείλη και σκούρα μάτια.