Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Κόλιν Μακ Ρέι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Κόλιν Μακ Ρέι (Colin Steele McRae, MBE, 5 Αυγούστου 1968-15 Σεπτεμβρίου 2007 (39 ετών) ) ήταν Σκωτσέζος οδηγός, παγκόσμιος πρωταθλητής Ράλι, το 1995.

Ήταν γιος του πεντάκις πρωταθλητή Αγγλίας Τζίμι Μακ Ρέι και μεγαλύτερος αδερφός του επαγγελματία οδηγού Άλιστερ Μακ Ρέι.

Κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο το 1995[1], χρονιά κατά την οποία βοήθησε τη Σουμπαρού να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο των κατασκευαστών, κάτι που έγινε και τα έτη 1996 και 1997. Επίσης ήταν στη δεύτερη θέση στα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών, το 1996, 1997 και 2001, ενώ ήταν τρίτος το 1998. Στο σύνολο της καριέρας του απέσπασε 25 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).[2]

Το 2003 βοήθησε τη Σιτροέν να κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Το 1996 τιμήθηκε από η Βασίλισσα της Αγγλίας με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Η φήμη του αυξήθηκε σημαντικά μετά την κυκλοφορία σειράς επιτυχημένων ηλεκτρονικών παιχνιδιών που έφεραν το όνομά του.[3](Αγγλικά)

Σκοτώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2007 στη Σκωτία, μαζί με το γιο του και δύο ακόμα άτομα, από συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι