Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Ιωάννης Κοκονέτσης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιωάννης Κοκονέτσης
Γέννηση 15 Ιανουαρίου 1924
Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρας
Θάνατος 8 Νοεμβρίου 2003 (79 ετών)
Αγία Παρασκευή Αττικής
Εθνικότητα Country flag Ελληνική
Υπηκοότητα Country flag Ελληνική
Είδος Τέχνης μουσικός και μαέστρος
Καλλιτεχνικά ρεύματα φιλαρμονία

Ο Ιωάννης Κοκονέτσης (15 Ιανουαρίου 1924 - 8 Νοεμβρίου 2003) ήταν μουσικός και μαέστρος.

Βίος

Γεννήθηκε στην Κάτω Κορακιάνα της Κέρκυρας και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα σε μια από τις τρείς μεγαλύτερες φιλαρμονικές της Κέρκυρας, τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος, στην οποία και πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 15 ετών. Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών. Συμμετείχε επί 35 συνεχή χρόνια ως μουσικός (στο γαλλικό κόρνο) στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, ενώ εργάσθηκε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και στη Λυρική Σκηνή. Η παρουσία του στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας ήταν σημαντική, αν κρίνουμε και από το αφιέρωμα που του έκανε, στα τέλη της δεκαετίας του '70, η τηλεοπτική εκπομπή Παρασκήνιο της Ε.Ρ.Τ.

Η Αιγείρα Αχαϊας τον γνώρισε τη δεκαετία του '60, όταν και έφτιαξε εκεί το εξοχικό του. Το όνομα του συνδέθηκε με την ίδρυση της Φιλαρμονικής Αιγείρας Ο ΑΡΙΩΝ Ο ΚΙΘΑΡΩΔΟΣ, το 1980, αφού ήταν ο άνθρωπος εκείνος που από το ξεκίνημα της και για δεκαπέντε χρόνια περίπου συνεισέφερε στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας στη περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας. Δίδασκε αφιλοκερδώς μουσική στα παιδιά και διεύθυνε τη μπάντα ως μαέστρος, ενώ δεν έκρυβε τη χαρά του για το γεγονός ότι αρκετοί μαθητές του σταδιοδρομούν ως μουσικοί. Το 1982, η τότε Κοινοτική Αρχή τον τίμησε, κάνοντας τον επίτημο Δημότη Αιγείρας. Τα τελευταία χρόνια, λόγω προβλημάτων υγείας, είχε αποσυρθεί από το δημόσιο βίο. Από το 1996 οι εμφανίσεις του απο τη θέση του επιτίμου πλέον Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής (από τα τέλη του ιδίου έτους έως και τις αρχές του 2002 είχε αναλάβει τη διεύθυνση ο νύν αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας, κ. Παναγιώτης Παναγάκος) ηταν επιλεκτικές.

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2003, ο Ιωάννης Κοκονέτσης απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών, πλήρης ημερών και έργων στο σπίτι του, στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι