Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Διαγώνιος Αλέα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τοποθεσία της σειράς Χάρι Πότερ
Διαγώνιος Αλέα
Αγγλ. Όνομα Diagon Alley
Τόπος Λονδίνο
Πρώτη εμφάνιση Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος

Η Διαγώνιος Αλέα είναι η κύρια αγορά - δρόμος για τους μάγους στο Λονδίνο. Η είσοδος της βρίσκεται στην πίσω αυλή του καφέ-μπαρ «Το Ραγισμένο Τσουκάλι», όπως επίσης και η είσοδος της Αδιεξόδου Αλέας. Στη Διαγώνιο Αλέα μπορούν να βρεθεί ένας μεγάλος αριθμός μαγαζιών ειδικά για μάγους, συμπεριλαμβανομένου ενός φαρμακείου, το κοουκουβαγικό εμπόριο, το παγωτατζίδικο του Φλοριάν Φορτέσκιου, το βιβλιοπωλείο Φλόρις και Μπλοτς, τη μαγική τράπεζα Γκρίνγκοτς, το μαγαζί της μαντάμ Μάλκιν για μανδύες για όλες τις περιστάσεις, το μαγικό θηριοτροφείο, το μαγαζί του κατασκευαστή ραβδιών Ολιβάντερ (από το 382 π.Χ.), και το κατάστημα «Ποιοτικός εξοπλισμός για το κουίντιτς». Οι εμπόροι της Διαγώνιος Αλέας είναι καλά προετοιμασμένοι για την ετήσια κοσμοσυρροή αποό τους μαθητές που θέλουν να αγοράσουν τον εξοπλισμό τους για τη χρονιά τους στο Χόγκουαρτς.

Αναλυτική Περιγραφή

Βρίσκεται πίσω από το καφέ-μπαρ «Το Ραγισμένο Τσουκάλι», ανοικτή στον ουρανό, αλλά είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο είναι αόρατη στους Μαγκλ. Η Διαγώνιος Αλέα είναι ένας παλιομοδίτικος δρόμος με αλλόκοτα κτίρια που φιλοξενούν παραδοσιακά μαγαζιά εξυπηρετώντας έτσι την επικοινωνία των μάγων. Ένα μαγαζί, το Φλόρις και Μπλοτς, είναι τόσο υπερφορτωμένα με βιβλία με ξόρκια που οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν μαγεία ώστε να μην πέσουν κάτω. Υπάρχουν πολλά περισσότερα μαγαζιά από όσα ονομάζονται: για παράδειγμα, την πρώτη φορα που μπήκε στη διαγώνιο Αλέα,στο βιβλίο ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος, ο Χάρι είδε ένα κατάστημα που πουλούσε χύτρες. Το μαγαζί δεν ονομάστηκε ποτέ, όμως ο Χάρι αγόρασε τη χύτρα του εκεί. Επιπλέον, το μαγαζί που αγόρασε ο Χάρι το τηλεσκόπειό του είναι ανώνυμο.

Ανάλυση

Η Διαγώνιος Αλέα είναι το μέρος για κάποιον που θέλει να πουλήσει σε πληθυσμό μάγων. Σε μια δευτερεύουσα ανάλυση, το Χόγκσμιντ (Hogsmeade) μαζί με τη σχολή Χόγκουαρτς (Hogwarts) σε κοντινή απόσταση, αποτελούν το κέντρο εμπορίου, αλλά είναι και ένα σημάδι οτι έχεις φτάσει ως μικροπωλητής, αν έχεις εμπόρευμα μπροστά στη Διαγώνιο Αλέα. Έτσι είναι ένα σημάδι σπουδαίων γεγονότων οτι οι δίδυμοι Ουέσλι (Weasley), εγκατέλειψαν το σχολείο στη μέση του 7ου χρόνου, προτιμώντας να ανοίξουν άμεσα ένα κατάστημα στη Διαγώνιο Αλέα. Ο μάγος Ουέσλι αναφέρει παρειπτώντος στον Χάρι Πότερ, στο βιβλίο «Το Τάγμα του Φοίνικα», κάποιες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.


Η σειρά Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Η Φιλοσοφική Λίθος Βιβλίο Ταινία Παιχνίδι
Η Κάμαρα με τα Μυστικά Βιβλίο Ταινία Παιχνίδι
Ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν Βιβλίο Ταινία Παιχνίδι
Το Κύπελλο της Φωτιάς Βιβλίο Ταινία Παιχνίδι
Το Τάγμα του Φοίνικα Βιβλίο Ταινία Παιχνίδι
Ο Ημίαιμος Πρίγκιψ Βιβλίο (Ταινία)  
Οι Κλήροι του Θανάτου Βιβλίο (Ταινία)  

Τοποθεσίες
Χόγκουαρτς - Χόγκσμιντ - Διαγώνιος Αλέα - Κοιτώνες του Χόγκουαρτς

Πλοκή