Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Δημήτρης Π. Κρανιώτης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δημήτρης Π. Κρανιώτης
Γέννηση 15 Ιουλίου 1966
Στόμιο Λάρισας, Ελλάδα
Εθνικότητα Ελληνική Country flag
Υπηκοότητα Ελληνική
Είδος Τέχνης Ποίηση
Σημαντικά έργα Ίχνη (1985)
Πήλινα πρόσωπα (1992)
Νοητή γραμμή (2005)
Θίνες (2007)
Ιστοσελίδα http://www.dimitriskraniotis.com/


Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι έλληνας ποιητής και ιατρός ειδικός παθολόγος.

Γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1966 στο Νέσσωνα Λάρισας, αλλά κατάγεται από το Στόμιο Λάρισας, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζει κι εργάζεται στη Λάρισα.

Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών, του Ελληνικού Κέντρου ΡΕΝ και πολλών διεθνών λογοτεχνικών οργανισμών, ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος και ασκών χρέη Προέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας.

Έλαβε μέρος σε λογοτεχνικά συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Επίσης έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ινδία, Ιταλία). Στην Ελλάδα τον βράβευσαν για την προσφορά του στην ποίηση με τιμητικές πλακέτες το 2005 ο Νομάρχης Λάρισας και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, το 2006 ο Δήμαρχος Ευρυμενών (Λάρισας) και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Στομίου (Λάρισας) και το 2007 η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας. Στην Ινδία το 2007 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Λογοτεχνίας από την Παγκόσμια Ακαδημία Τεχνών και Πολιτισμού (WAAC), ενώ στις ΗΠΑ εκλέχθηκε από την Παγκόσμια Ένωση Τιμημένων Ποιητών (UPLI) Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών, το οποίο θα διοργανωθεί το 2011 για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στην Ιταλία το 2008 ανακηρύχθηκε Ακαδημαϊκός της Διεθνούς Ακαδημίας Micenei.

Το έργο του

Ποιητικές συλλογές:

  • Ίχνη (Λάρισα, 1985),
  • Πήλινα Πρόσωπα (Λάρισα, 1992),
  • Νοητή Γραμμή (ISBN 960-90107-1-7, Λάρισα, 2005), τρίγλωσση έκδοση, συμπεριλαμβάνει ποιήματα μεταφρασμένα στα αγγλικά και στα γαλλικά,
  • Θίνες (Dunes) (ISBN 978-973-8430-44-0, Βουκουρέστι, Ρουμανία,2007), δίγλωσση έκδοση με ποιήματα μεταφρασμένα στα γαλλικά και στα ρουμάνικα.

Ποιήματά του μεταφράστηκαν στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα ρουμάνικα, στα σέρβικα (σερβοκροάτικα), στα βουλγάρικα, στα ολλανδικά και στα πορτογαλικά και δημοσιεύθηκαν στις ΗΠΑ, στην Γαλλία, στην Μεγάλη Βρετανία, στη Ρουμανία, στην Ινδία, στην Κίνα, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Κορέα, στην Βραζιλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Μογγολία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, στο Νεπάλ, στην Αργεντινή, στο Ελ Σαλβαδόρ, στη Ρωσία, στο Βέλγιο, στην Αλγερία και στην Τουρκία.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

  • Επίσημος δικτυακός τόπος του ποιητή [1]
  • Εγκυκλοπαίδεια Live Pedia [2]