Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Βικιπαίδεια:Άρθρα προς επέκταση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Συντόμευση:
ΒΠ:Stub

Τα άρθρα προς επέκταση (stubs) είναι σελίδες της Βικιπαίδειας οι οποίες δεν περιέχουν ακόμα επαρκείς πληροφορίες για το θέμα τους και κατά συνέπεια δεν μπορούν να θεωρηθούν πραγματικά άρθρα. Θεωρούνται πολλές φορές μία χρήσιμη αρχή για περαιτέρω ανάπτυξη, ωστόσο θα πρέπει να ακολουθούν κάποια βασικά κριτήρια, προκειμένου να μην ικανοποιούν τα κριτήρια γρήγορης διαγραφής.

Πίνακας περιεχομένων

Βασικές πληροφορίες

Ένα άρθρο προς επέκταση μπορεί να είναι σύντομο, αλλά όχι τόσο ώστε να θεωρείται άνευ αξίας. Εν γένει, θα πρέπει να είναι τόσο εκτεταμένο ώστε να παρέχει τουλάχιστον ένα βασικό ορισμό του θέματος του, τυπικά 3 έως 10 προτάσεις. Λόγω της ιδιαιτερότητας κάποιων θεμάτων, ακόμα και μεγαλύτερα ή μικρότερα άρθρα μπορεί να είναι προς επέκταση. Άρθρα που περιέχουν μία μόνο γενική πρόταση, δεν θεωρείται ότι αποτελούν επεκτάσιμα άρθρα.

Ένας τρόπος ελέγχου του αν ένα άρθρο μπορεί να καταχωρηθεί ως επεκτάσιμο ή απλά συνιστά φτωχό περιεχόμενο προς διαγραφή, είναι ο γρήγορος έλεγχος σε άλλες ιστοσελίδες του διαδικτύου. Αν το άρθρο περιέχει λιγότερες πληροφορίες από αυτές που παρέχουν άλλες ιστοσελίδες (στην πλειοψηφία τους), τότε το άρθρο μπορεί να καλύπτει τα κριτήρια γρήγορης διαγραφής.

To ιδανικό προς επέκταση άρθρο

Ένα άρθρο προς επέκταση, αναμένεται ασφαλώς να συμπληρωθεί με περισσότερες πληροφορίες. Ακόμα και αν δεν είναι απαραίτητο να γραφτεί κάτι πλήρες εξ' αρχής, θα πρέπει να παρέχεται μία ικανοποιητική βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του άρθρου.

Ξεκινήστε δίνοντας έναν ικανοποιητικό ορισμό ή μία περιγραφή του θέματος, με βασικές πληροφορίες που πιστοποιούν επιπλέον το αξιόλογο του άρθρου. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για βιογραφία ενός προσώπου, περιγράψτε την ιδιότητά του καθώς και τους λόγους για τους οποίους είναι γνωστό. Είναι καλή πρακτική να γράφετε λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε άρθρο μπορεί να απευθύνεται και σε αναγνώστες που δεν διαθέτουν καμία επαφή με το θέμα του άρθρου.

Σημαντικό συστατικό είναι επίσης η παρουσία εσωτερικών (ή εξωτερικών) συνδέσμων καθώς και η κατηγοριοποίηση του άρθρου. Ένα άρθρο προς επέκταση, πρέπει να ανήκει τουλάχιστον στην κατηγορία Επέκταση, κάτι που εξασφαλίζεται γράφοντας {{επέκταση}} στο τέλος του άρθρου. Σε άρθρα που ανήκουν σε μία συγκεκριμένη θεματολογία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ορισμένα ειδικότερα πρότυπα επεκτάσεων.

Κατηγορίες επεκτάσιμων

Αν υπάρχει πληθώρα άρθρων που ανήκουν σε μία ευρύτερη κοινή θεματολογία και τα οποία χρειάζονται επέκταση, μπορείτε να δημιουργήσετε μία ειδική κατηγορία στην οποία μπορούν να ενσωματωθούν.

  • Δημιουργήστε ένα πρότυπο, το οποίο θα έχει ένα λογικό τίτλο, για παράδειγμα Πρότυπο:Θέμα-επέκταση. Είναι ευκολότερο να αντιγράψετε ένα από τα πρότυπα που ήδη υπάρχουν (δείτε Κατηγορία:Πρότυπα επεκτάσεων) και κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές. Όταν το πρότυπο αυτό τοποθετείται σε ένα άρθρο, τότε αυτομάτως θα κατηγοριοποιείται και η κατηγορία θα αναγράφεται στο τέλος του άρθρου. Ένα τυπικό παράδειγμα, αποτελεί το πρότυπο:

<div class="notice metadata" id="stub" style="clear:both;">[[Image:Wiki_letter_w.png|35px]]''Αυτό το άρθρο <font color="red">[θέμα]</font> χρειάζεται [[Βικιπαίδεια:Άρθρα προς επέκταση|επέκταση]]. Βοηθήστε τη Βικιπαίδεια [{{SERVER}}{{localurl:{{NAMESPACE}}:{{PAGENAME}}|action=edit}} επεκτείνοντάς το]!''</div><includeonly>[[Κατηγορία:Θέμα-επέκταση]]</includeonly> <noinclude> ''Αυτό το πρότυπο τοποθετεί τα άρθρα στην [[:Κατηγορία:Θέμα-Επέκταση]].'' [[Κατηγορία:Πρότυπα επεκτάσεων]]</noinclude>

στο οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε το Θέμα των άρθρων.

  • Στην αρχή η κατηγορία θα εμφανίζεται ως ένας ανενεργός σύνδεσμος (κόκκινου χρώματος). Για την τελική δημιουργία της κατηγορίας, επιλέξτε τον ανενεργό σύνδεσμο και επεξεργαστείτε τη σελίδα γράφοντας συνοπτικά τί είδους άρθρα περιέχει η κατηγορία. Πρέπει επίσης να την εντάξετε στην γενικότερη κατηγορία των επεκτάσιμων άρθρων της Βικιπαίδειας, γράφοντας [[Κατηγορία:Κατηγορίες επεκτάσιμων]].

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διαδικασία, μπορείτε να απευθύνεστε στους διαχειριστές ή στην Αγορά.

Χρήσιμες σελίδες