Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα

Μπατσάτα (χορός)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Bachata είναι μια μορφή μουσικής και λάτιν χορού που δημιουργήθηκε στην επαρχία και τις αγροτικές οριακές γειτονιές της Δομινικανής Δημοκρατίας. Τα θέματά του είναι συχνά ρομαντικά ιδιαίτερα επικρατούσες είναι οι ιστορίες Αγάπης και της θλίψης. Στην πραγματικότητα, ο αρχικός όρος που χρησιμοποιήθηκε για να ονομάσει το ύφος ήταν «amargue» («πικρία,» ή «πικρή μουσική»), έως ότου ο μάλλον διφορούμενος όρος bachata έγινε δημοφιλές.

Η προέλευση του όρου bachata είναι ακόμα άγνωστη. Εντούτοις, σε μερικές αγροτικές περιοχές της Δομινικανής Δημοκρατίας, ο όρος Βachata σημαίνει τα απορρίμματα, αλλά οι περισσότεροι πολίτες συμφωνούν ότι αποτελεί ένα συμβαλλόμενο μέρος. Άλλοι λένε ότι η bachata προέρχεται από το ιταλικό Ballata, το οποίο ήταν μια δημοφιλής μορφή μουσικής στους αιώνες της Ιταλίας πριν. Η Bachata αυξήθηκε και είναι ακόμα στενά συνδεδεμένη – με το λατινοαμερικάνικο ρομαντικό ύφος αποκαλούμενο bolero.

Με την πάροδο του χρόνου, έχει επηρεαστεί από το merengue (ένας γρήγορος ρυθμός ντόπιας μουσικής στη Δομινικανή Δημοκρατία - και από ποικίλες λατινοαμερικάνικες μορφές κιθάρων. Η ίδια η μουσική παίζεται στα 4/4. Η πιό αναγνωρίσιμη πτυχή της ενοργάνωσης bachata είναι η χρήση μιας ενισχυμένης κιθάρας (είτε ηλεκτρικής είτε ακουστικής) .Η Ιστορία Προερχεται από τη λατινοαμερικάνικη παράδοση μουσικής κιθάρων, και αρχικά ονομασμένη για τα ακατέργαστα μπαρ και τα κλαμπ όπου οι κιθαρίστες και οι τραγουδιστές εκτελούσαν, την bachata που προέκυψε τη δεκαετία του '60. Σύμφωνα με ένα ντοκιμαντέρ, τo κομμάτι των Beatles Till There Was You (πρώτα αποδοθείς το 1963) βοήθησε να εμπνεύσει το ύφος. Ακόμα κι αν μερικοί έθεσαν την προέλευση Bachata στην πρόωρη δεκαετία του '60, τα τραγούδια Bachata παίχτηκαν στα πορνεία της δομινικανής Δημοκρατίας στις αρχές της δεκαετίας του '50. Το 2002 ένα αναμνηστικό λεύκωμα απελευθερώθηκε γιορτάζοντας την 50ή επέτειο της μουσικής Bachata.

Ενώ οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έπαιζαν συνεχώς merengue και salsa, οι μουσικοί bachata αναγκάστηκαν να αναπτύξουν το σύστημά τους και τη μουσική τους. Όπως με τις περισσότερες μορφές της λατινοαμερικάνικης μουσικής, η bachata αποδίδεται κυρίως από τους άνδρες τραγουδιστές.. Η bachata παίζεται σήμερα στην ηλεκτρική κιθάρα και είναι πιό ρυθμική όπως απ'ό, τι στις προηγούμενες μορφές. Η εξέλιξη σε ηλεκτρική κιθάρα έχει βοηθήσει να καταστήσει την bachata περισσότερο χορευτική και προσιτή.Σήμερα, η Δομινικανική— ομάδα Aventura είναι πιθανώς η πιό γνωστή ομάδα bachata παγκοσμίως, το τραγούδι «Obsesion» παίζει συνεχώς στο ράδιο στη Λατινική Αμερική, αλλά και χώρες τόσο απόμακρες όσο η Ιταλία και η Σουηδία. Για το δομινικανό ακροατήριο, ο δημοφιλέστερος των σύγχρονων bachateros είναι αναντίρρητος ο Antony Santos. Άλλοι αξιοσημείωτοι καλλιτέχνες : Luis Vargas, Raulin Rodriguez, Zacarias Ferreira, Frank Reyes, Monchy y Alexandra , Andy Andy, Leonardo Paniagua, Los Toros Band, και Joe Veras.

 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία


Easypedia.gr 2008-14
This article is from Wikipedia. Please visit Wikipedia.org for the latest version or to edit this article.
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2
or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts.
A copy of the license is included in the section entitled GNU Free Documentation License.